Friday, April 3, 2009

Gigi Becali, arestat pentru 29 de zile din seria tot ce se scrie despre Gigi Becali







Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 al Capitalei au decis, vineri dimineata, dupa aproape 7 ore de deliberari, ca omul de afaceri Gigi Becali sa fie cercetat in stare de arest pentru 29 de zile.

Unul dintre avocatii sai, Gheorghe Mateut, a anuntat ca a facut deja recurs si ca decizia a fost facuta sub presiunea mass media.

Alte patru persoane acuzate de lipsire de libertate au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile de magistratii Judecatoriei Sectorului 1.

Acestea sunt Catalin Otto Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu si Dumitru Beciu.

Marius Geavela, a cincea persoana acuzata, nu a primit mandat, dar are interdictie de a parasi localitatea.

Gigi Becali a fost retinut de procurori, joi, 2 aprilie, la ora 13:00, potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu alte patru persoane, ulterior, fiind retinut o a sasea persoana. Cea de-a saptea persoana cautata de politisti nu a fost gasita, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.

Becali a spus ca seful Politiei Capitalei ar fi facut un pact cu infractorii. "Sunt acuzat de privare de libertate, pentru ca bodyguarzii s-au dus si au luat masina si, cand i-au luat pe hoti la bar sa dea declaratii, ei dupa aia au facut o reclamatie ca i-am privat de libertate", a afirmat Becali.

Filmul evenimentelor

Potrivit Politiei Capitalei, la data de 26 spre 27 ianuarie, in jurul orei 00:35, dispeceratul a fost sesizat, prin Sistemul National Apel Unic de Urgenta 112, ca la intersectia strazilor Dr. Felix-Nicolae Titulescu, mai multi indivizi au blocat un autoturism aflat in trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanti si, folosind forta, i-au introdus in portbagajul unui autoturism de teren. Totodata, s-a sesizat ca agresorii au folosit arme de foc.

Ocupantii autoturismului au fost dusi intr-un imobil din Pipera, unde au fost retinuti impotriva vointei lor timp de 3 ore, pe motiv ca au sustras autoturismul lui Becali, potrivit unui comunicat al Politiei. Finantatorul Stelei nu a depus plangere la Politie pentru masina Mercedes care i-ar fi fost furata.

In baza autorizatiilor emise de instanta de judecata, joi, au fost facute opt perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, mai anunta Politia Capitalei.

Gigi Becali este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, la fel ca si celelalte cinci persoane retinute joi de politisti, a anuntat procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Ceilalti cinci sunt Catalin Otto Zmarandescu si stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu, Dumitru Beciu si Marius Geavela.

Procurorii au intocmit referat cu propunere de arestare preventiva a inculpatilor pe o perioada de 29 de zile, dosarul fiind inaintat Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

"In motivarea pericolului pentru ordinea publica s-a avut in vedere faptul ca prin activitatea infractionala inculpatii s-au erijat practic in organe de aplicare a legii, aspect ce contravine in mod flagrant principiului conform caruia nimeni - indiferent de statutul social - nu isi poate face dreptate singur", arata procurorii.

Cele trei parti vatamate sunt Adrian Stan, Nicolae Tinel si stefan Margean.

Becali a refuzat sa dea declaratii la Politie, deoarece in prezenta sa nu se afla niciun avocat, sustin aparatorii acestuia.

Joi seara, Gigi Becali si ceilati cinci au fost dusi la sediul Judecatoriei Sectorului 1, pentru a fi discutata propunerea de arestare preventiva a acestora.

Avocatii lui Becali au cerut ca procesul sa inceapa dupa ora 24:00, pentru a putea sa studieze dosarul. Procesul a inceput in jurul orei 01:00 si este inca in desfasurare, cu usile inchise.

1 comentarii:

Anamaria NITA April 8, 2009 at 12:21 AM  

http://anamaria-nita.blogspot.com/In sprijinul unui " SUFLET MARE " - Gigi Becali

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP