Thursday, April 2, 2009

Gigi Becali a fost retinut de procurori

Gigi Becali a fost retinut joi pentru 24 de ore de procurorii din Capitala, in urma audierilor care au tinut mai bine de patru ore.

Si alte persoane implicate in scandalul furtului masinii lui Becali au fost retinute de procurorii bucuresteni.

Parchetul Tribunalului Bucuresti propune instantei arestarea a sase acuzati in dosarul privind sechestrarea persoanelor ce ar fi fost implicate in furtul autoturismului finantatorului Stelei, printre inculpati figurand Gigi Becali si fosta sa garda sa de corp, Catalin Zmarandescu.

"In cursul dupa amiezii de joi Gigi Becali va fi transportat la Judecatoria Sectorului 1 unde procurorii vor propune emiterea unui mandat de arestare preventiva. Cand vor aparea informatii suplimentare vi le voi pune la dispozitie", a declarat Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Si avocatul Badulescu a mai spus ca Gigi Becali va fi dus la instanta joi seara, in jurul orei 18.00. Gigi Becali este pus sub invinuire pentru lipsire de libertate in mod ilegal.

Becali a refuzat avocatul din oficiu

Avocatul Catalin Dancu a declarat joi dupa-amiaza ca primul lucru care trebuie verificat este daca s-au respectat procedurile legale si daca s-au respectat drepturile lui Becali.

"Voi vedea daca s-a respectat o procedura legala, daca s-au respectat drepturile lui George Becali", a declarat Catalin Dancu, adaugand ca latifundiarul din Pipera "nu a dat nicio declaratie decat in fata avocatului".

Dancu a precizat ca nu stie inca daca este vorba de o razbunare si ca ancheta are un caracter secret. "Nu exista niciun avocat din oficiu, pe cel din oficiu Becali l-a refuzat", a declarat Dancu.

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, Gigi Becali a declarat ca avocatul sau l-a sfatuit sa ia cunostinta de invinuirea ce i s-a adus si sa ceara un termen pentru aparare.

Becali, asaltat la Pipera

Politistii au descins, joi dimineata, la casa patronului Stelei, Gigi Becali. Tot scandalul a inceput in jurul orei 7.30, cand posturile de televiziune au transmis vestea bomba: pe numele lui Becali a fost emis un mandat de arestare, iar perchezitii simultane se desfasoara la mai multe locatii din Bucuresti.

Gigi Becali a intrat in direct la Realitatea TV si asa a ramas, mai bine de o ora, timp in care politistii ii pazeau casa si asteptau sa-l poata ridica. "Astept sa vina televiziunile si dupa aia ii las sa intre in casa", a vociferat Gigi Becali la postul de televiziune, dupa care a adaugat ca sta in pat in timp ce vorbeste la telefon.

Intr-un final, in jurul orei 9.45, Gigi Becali le-a dat voie politistilor sa intre in casa. Se pare ca totul este legat de furtul masinii personale reclamat de Becali, in ianuarie. Masina i-a fost furata dupa ce a fost lasata pornita, pe o strada din Capitala.

Gigi Becali a trimis insa oameni care i-au recuperat masina. Cei care au furat masina sustin ca au fost batuti de apropiatii omului de afaceri.

Becali respinge insa aceste acuzatii. Omul de afaceri a declarat ca nu i-a batut pe hoti ci doar i-a chemat acasa pentru explicatii. Mai mult el afirma ca i-a servit pe acestia cu apa si cafea si chiar le-a dat bani de taxi.

Irina Ursu, Livia Stroie

0 comentarii:

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP