Monday, July 9, 2007

Gigi Becali si ciudatii fotbalului

SURSA:COTIDIANUL

Topul celor mai nastrusnici investitori, stabilit pe baza nominalizarilor facute de ziarul „Marca“, este dominat de Ruiz de Lopera de la Betis si de vaduva lui Arkan, fostul lider al trupelor paramilitare din Serbia.

Notorietatea lui Gigi Becali a depasit limitele sondajelor autohtone, ale talk-show-urilor de la OTV si ale glumitelor de la stirile sportive ale televiziunilor apropiate. Finantatorul prin donatii de la Steaua a fost inclus intr-un top al celor mai pitoresti personaje din fotbalul european, realizat de cotidianul „Marca“ pe baza votului cititorilor. La Becali s-au retinut parerile sale despre homosexuali, implicarea in tactica echipei si obiceiul de a plati prin donatii.

Profesionalismul nu este criteriul dupa care au fost selectati investitorii acestui sport, insa Becali se poate lauda cu compania miliardarului Roman Abramovici, de la Chelsea, sau a lui Silvio Berlusconi. In top mai sint nominalizati si Manuel Ruiz de Lopera (Betis), Pinto da Costa (FC Porto), Silvio Berlusconi (AC Milan), Roman Abramovici (Chelsea), Maurizio Zamparini (Palermo), Mauricio Macri (Boca), Enrique Pina (Granada 74), Dimitri Piterman (Alaves), Ceca Raznatovic (Obilic), Luciano Moggi (Juventus) si Mohamed Al Fayed (Fulham). Dintre cei 12 candidati se va alege unu, cel care va primi cele mai multe voturi din partea cititorilor.

Conducatorii au fost inclusi in top datorita unor intimplari mai putin obisnuite. Ruiz de Lopera, de exemplu, a numit stadionul lui Betis dupa numele sau, Maurizio Zamparini este presedintele de club care l-a numit pe Adrian Mutu „tiganus“, dupa ce fotbalistul roman a marcat un gol impotriva echipei sale. Piterman este un om de afaceri ucraineano-american, care s-a remarcat prin faptul ca el era cel care, ca si Gigi Becali, decidea tactica pe care trebuia sa o adopte formatia sa, Alaves.

Svetlana „Ceca“ Raznatovic este proprietara clubului Obilic, pe care l-a mostenit de la fostul ei sot Zeljko Raznatovi, cunoscut sub numele de Arkan, temutul lider nationalist al trupelor paramilitare sirbe. Miliardarul Roman Abramovici, patronul lui Chelsea, este unul dintre cei mai bogati rusi, care a construit o echipa prin zdrobirea concurentei, in timp ce la Berlusconi se aminteste ca partidul Forza Italia a avut ca punct de plecare fotbalul.

A votat un stadion plin

Pe primul loc, in urma voturilor, a peste 50.000 de suporteri se afla Manuel Luiz de Lopera (Betis), cu 37% dintre voturi, urmat de Svetlana „Ceca“ Raznatovic (Obilic), cu 30%, si de Dimitri Piterman (Alaves), cu 13% dintre sufragii. Gigi Becali avea, ieri, aproape 5% in acest top, foarte aproape de italianul Silvio Berlusconi. Cel mai slab in top era Manuel Zamparini, in afara gafei legate de Mutu el neavind alte excentricitati.

1 comentarii:

Georgiana Stelista December 29, 2008 at 5:58 AM  

Domnule Becali va rog sa il aduceti inapoi pe Nicolae Dica.Sper sa revina incurand in Ghencea .Va multumesc.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP