Wednesday, July 11, 2007

Gigi Becali face profit cu Steaua

SURSA:COTIDIANUL

Clubul din Ghencea a incasat 8,4 milioane de euro de la UEFA.

UEFA a dat publicitatii sumele pe care le-a incasat Steaua pentru participarea in editia trecuta a Ligii Campionilor. Conform forului european, in conturile clubului din Ghencea au intrat 8.386.000 de euro pentru intilnirile cu Olympique Lyon, Real Madrid si Dinamo Kiev. Defalcat, Steaua a incasat trei milioane de euro in urma calificarii in grupele competitiei, 2,4 milioane in urma celor sase partide disputate, 1,2 milioane pentru cele cinci puncte obtinute si inca o prima de 1,8 milioane de euro. Steaua a obtinut patru puncte in intilnirile cu Dinamo Kiev si un punct din egalul cu Olympique Lyon, echipa care a terminat pe primul loc in Grupa E, iar prin calificarea din grupe, formatia franceza a obtinut o suma totala de 22.647.000 de euro. In plus, conform declaratiilor lui Gigi Becali, s-au mai incasat pina la suma totala de 12 milioane de euro din vinzarea biletelor, a produselor promotionale si din drepturi conexe. Suma totala oferita echipelor care s-au calificat in Liga Campionilor s-a ridicat la 579.600.000 de euro, AC Milan, cistigatoarea competitiei, cu 39,592 milioane de euro, fiind lidera la incasari.

Veniturile uriase ale Stelei nu s-au reflectat in transferuri, cea mai mare suma fiind platita pentru Emeghara, 1,2 milioane. Acestuia i se adauga Neaga, 800.000 de euro, si polonezul Golanski, 400.000 de euro. Urmeaza sa soseasca fundasul spaniol Ruben Pulido, liber de contract, care a declarat ieri, pentru NewsIn, ca in ciuda ofertelor de la Espanyol Barcelona si Deportivo La Coruña, a decis sa accepte propunerea Stelei, contractul urmind sa se semneze zilele urmatoare la Madrid.

Forul european a publicat si sumele obtinute de echipele participante in Cupa UEFA. Dinamo Bucuresti a obtinut 340.000 de euro prin participarea in grupele competitiei, iar Rapid a incasat 250.000 de euro. Cistigatoarea competitiei, FC Sevilla, a incasat 6,2 milioane de euro. Si FRF a obtinut 420.000 de euro, reprezentind cota de solidaritate pentru asociatiile nationale.

0 comentarii:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP